Nu har vi börjat använda ipads som skrivverktyg  i klassen när vi skriver texter. Eftersom jag själv använder mig av Mac hemma, trodde jag att vissa saker skulle gå smidigt tex lång batteritid, den korta starttiden och den automatiska sparfunktionen. Dock är ju en ipad en annan sak än en dator. Men än så länge har det fungerat bättre än väntat. Jag visade och berättade i ungefär en minut, sedan var barnen igång och skrev. Den extremt snabba starttiden är ju fantastisk i jämförelse med den låååånga tiden vi ägnar åt att starta en vanlig pc. Det känns så effektivt att kunna skriva direkt. Tänk så mycket tid vi ägnar åt att varmköra, logga in och vänta på att pc-datorerna blir klara att använda! En annan finurlig vinst är den automatiska sparfunktionen. Inget krångel här inte.

Sedan har vi ju bonusen med appar. Det finns ju faktiskt en del riktigt bra appar som kan träna både språk, minne, matte eller vad du vill.

Vi lär oss hela tiden om hur vi bäst kan använda paddorna. Än så länge känns det mycket positivt. Det är så enkelt.

Lyssna och se vad barnen tycker om paddorna:

http://www.ystad.se/ystadweb.nsf/AllDocuments/E574CC1ADBAB09E7C12571F4004250F6